Vina Colja

Naša vina so raznolika. Nekatera vas prepričajo s čarobnostjo in eleganco, druga nagovorijo drzno in igrivo. Za vsa pa je značilno, da so harmonična in prijetna. Polnost naših vin prebudi čute in njihova razkošna aroma popelje v nepozabno doživetje.

Vsaka sorta ima svojo značilnost, svoje življenje in svoj utrip. Ena je elegantna, druga nadebudna, tretja spet pogumna in plemenita … In za vsako je prostor v našem vsakdanu, ob različnih trenutkih. Simfonija posamezne sorte bo zadonela na svojstven način.

Sauvignon

Sauvignon ima srednje intenzivno slamnato rumeno barvo z zlatimi odtenki. Vonj zaznamuje značilna zrela nota te sorte. Na prostem se vino odpre. Je suho in krepkejše z nižjimi kislinami, a še vedno sveže. V ozadju čutimo zadržan sadni značaj.

Sauvignon

Malvazija

Malvazija harmonično spaja srednjo intenzivno slamnato rumeno barvo in izrazitejši dozorel vonj. Vino je suho, ima zmerne kisline in srednje telo. V ustih pusti topel in čist okus. Poudarjena je polnost, ki pričara vino- grade, odete v sončno svetlobo.

Malvazija

Chardonnay

Chardonnay ima vabljiv in svež vonj s sadno noto, ki spominja na zrela jabolka in cvetje. Zlati odtenki se razlivajo v srednje intenzivni slamnato rumeni barvi. Ima uravnotežene kisline in deluje polno. Sadni značaj razkošno napolni ust in ponudi še nekoliko oljnat priokus.

Chardonnay

Zelen

Zelen je avtohtona sorta Vipavske doline. Vino je slamnato rumene barve s poudarjenimi zelenkastimi odtenki. Nežen vonj dopolnjujejo toni zelenega jabolka in hruške z dopolnitvijo mediteranskih dišavnic. V ustih je prijetno sveže, harmonija je lepa, polnega okusa.

Zelen

Merlot

Merlot ima srednje intenzivno rubinasto rdečo barvo s škrlatnimi odtenki. Živahna sadna nota spominja na vonj po višnjah in malinah. Vino je suho, kisline so precej poudarjene in nemirne. To je pravšnje jedro za tiste, ki radi raziskujete.

Merlot

Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon ima intenzivnejšo rubinasto rdečo barvo z blagimi granatnimi odtenki. Vonj prežema sadna nota, ki se skrivnostno meša z vonjem začimb in višenj. Kisline so poudarjene in zaznavne, kar daje vinu sorten značaj. Pookus je daljši in prijeten.

Cabernet Sauvignon

Rose

Rose vino je pridelano iz grozdja Cabernet Sauvignon in Merlota, rožnate rdeče barve z bakrenim odtenkom. V vonju se prepleta paleta gozdnih sadežev. Vino je prijetnega in izrazito sadnega okusa s prijetno kislino, ki daje vinu svežino in mehkobo.

Postrežemo ga lahko kot prijeten aperitiv hladnim predjedem ali jedem z morskimi sadeži, belemu mesu, testeninam in rižu.

Rose

Pinela

Pinela je avtohtona sorta Vipavske doline. Vino je intenzivno zlato-rumene barve in umirjenega videza. Je sveže, lahkotno, mehkega prefinjenega okusa. Vonj ima po citrusih, vaniliji in gozdnih sadežih. Aroma je nežna, sadna. Primerna za jedi iz belega mesa, ribjim jedem in hladnim predjedem.

Pinela

Kontakt

COLJA Davorin in Mitja, Steske 11, 5295 Branik
tel.: 05 301 82 05
mob.: 041 695 712
Top