Vina Colja, vina emocij

Vinogradništvo je naša tradicija. Že naši predniki so iz trte pridelali le najboljše. O delavnosti, vztrajnosti in uspehih pričajo številna priznanja. Mi jim sledimo. Prepletamo bogato tradicijo in ohranjamo kakovost.

To je naša odgovornost do vas, dragi ljubitelji dobrega vina. To je naša ljubezen.

Mitja Colja, Vina Colja

Vinska klet Colja se nahaja v Braniški dolini, tik ob glavni cesti Sežana – Nova Gorica, v zaselku Steske. Vinogradi Colja ležijo na sončnih pobočjih Braniške doline.

Zelo rodovitna, ilovnata lapornata tla in prepletanje sredozemsko – kontinentalnega podnebja pripomorejo k izredni kakovosti vinske trte.

V vinogradih Colja je zasajenih 60 % belih in 40 % rdečih sort vinske trte. S tradicionalno vzgojo in manjšo obremenjenostjo vinske trte obdelujemo 6,5 ha vinogradov.

Vina Colja

Naša vina so raznolika. Nekatera vas prepričajo s čarobnostjo in eleganco, druga nagovorijo drzno in igrivo. Za vsa pa je značilno, da so harmonična in prijetna.

Dobro vino združuje dar narave in znanje vinarja. Spoštujmo njegovo dediščino, uživajmo ga z občutkom. Naj bogati trenutke, ko smo s svojimi bližjimi. Ljubimo vino, a ga ne zlorabljajmo. Podrobno o vinih.