Politika varstva osebnih podatkov

Osebni podatki bodo uporabljeni izključno za procesiranje naročil v spletni trgovini in javnosti ne bodo dostopni. Storili bomo vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Zbrane podatke bomo obdelovali in varovali v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, ZVOP-2), Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je MITJA COLJA - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji. V primeru vprašanj pošljite e-poštno sporočilo na info@vinacolja.si.

Nameni obdelave podatkov

Vaše osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene spletne prodaje oz. procesiranja spletnih naročil naših vin, obveščanja prek elektronske pošte o statusu naročila ter namene neposrednega trženja.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov in/ali podjetij.

Kategorije osebnih podatkov

Hranijo in obdelujejo se osebni podatki, ki ste jih na spletni strani zaupali ob zaključku nakupa, in sicer:

 • ime in priimek,
 • poštni naslov,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka,
 • naziv in naslov podjetja (opcijsko),
 • ID za DDV podjetja (opcijsko).

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave

Vaše osebne podatke upravljavec shranjuje na lastnih strežnikih lociranih v Sloveniji in strežnikih ponudnikov storitev v oblaku, ki se nahajajo izven Slovenije. 

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Upravljavec po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom.

V kolikor bi prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih se hranijo in obdelujejo osebni podatki, bo upravljavec zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisal.

Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Upravljavec zagotavlja posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve.

Upravljavec posameznikom omogoča naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do prenosljivosti podatkov.

Na vašo zahtevo je upravljavec dolžan posredovati informacijo o tem, katere osebne podatke o vas obdelujemo in s kakšnim namenom. Dolžan vam jih je posredovati v razumnem času in na jasen način. 

Povezave do drugih spletnih strani

Spletna stran lahko, kot pomoč uporabnikom, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Upravljavec ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, kot tudi ta politika o varstvu osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si preberete politiko o varstvu osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obiščete.

Dodatna pojasnila

V kolikor imate vprašanja ali želite dodatna pojasnila glede te politike zasebnosti, lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov: info@vinacolja.si.